Projecten

Koninklijke Kampert en Helm Rotaform B.V.

150 jarig jubileum event

 

BEELDMATERIAAL:   Giuseppe Toppers | Danto

 

In 2021 werd ik benaderd door de broers Allard en Dirk van Oostveen of ik hen wilde helpen met het produceren van het 150 jarig jubileum event van hun  familiebedrijf  Koninklijke Kampert en Helm Rotaform B.V. Met ontzettend veel plezier realiseerde ik met en voor hen  dit relatie-event. 

 

Het 150-jarig jubileum van Koninklijke Kampert en Helm Rotaform werd op zeer feestelijke wijze gevierd in The High Light van Capital C. Deze unieke locatie is gevestigd in de voormalige Amsterdamse Diamantbeurs aan het Weesperplein. Daar werd geheel in stijl en onder zomerse omstandigheden deze zeer bijzondere mijlpaal gevierd. Op speciale wijze en passend bij Rotaform. Want het bedrijf heeft Amsterdamse roots en daar zijn de broers, Allard en Dirk van Oostveen – de vijfde generatie binnen het familiebedrijf – trots op. Dat werd tijdens de viering gedeeld met de meer dan 200 gasten, waaronder uiteraard veel klanten, medewerkers, collega-bedrijven uit de sector en niemand minder dan de burgemeester van de stad Amsterdam, Femke Halsema.

 

Femke Halsema was met een speciale missie, de overhandiging van het fotoboek Amsterdam. Amsterdam. – een beeld van een stad in 150 jaar fotografie, naar het jubileumfeest gekomen. Voorafgaand aan het officiële moment verzorgde fotograaf Hans Aarsman, onder andere bekend van zijn wekelijkse columns de Aarsman-collectie in De Volkskrant, een introductie. Daarin nam hij op geheel eigen wijze de gasten mee tijdens een reis door het boek met authentiek historisch beeldmateriaal. Daarna kreeg de burgemeester uit handen van de Rotaform directie, Allard en Dirk van Oostveen het eerste exemplaar uitgereikt.

 

In haar toespraak dankte Femke Halsema de initiatiefnemers Allard en Dirk van Oostveen voor het realiseren en ‘redden’ van dit Amsterdams historisch erfgoed.  Alle gasten kregen na de feestelijke avond het omvangrijke fotoboek mee. Als aandenken aan een zeer geslaagde bijeenkomst ter gelegenheid van 150 jaar Koninklijke Kampert en Helm Rotaform.

tekst:  Peter Zwetsloot Communicatie

 

 

 

Wij kijken terug op een waanzinnig geslaagd relatie-event afgelopen vrijdag en worden inmiddels werkelijk bedolven onder de positieve reacties van onze gasten. Nogmaals heel veel dank voor al je inspanningen om dit mogelijk te maken!

Allard en Dirk van Oostveen

 

 

MUSEUM SOPHIAHOF

Vechten voor Vrijheid, de vele gezichten van verzet

In opdracht van het Indisch Herinneringscentrum verzorgde ik de coördinatie, proces en bouwbegeleiding voor de tentoonstelling "Vechten voor Vrijheid. De vele gezichten van verzet". Deze openingstentoonstelling van Museum Sophiahof gaat over verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië. Het is een verrassende tentoonstelling waarin verzet vanuit verschillende gezichtspunten wordt gepresenteerd. Grote verhalen, kleine verhalen, persoonlijke verhalen van verzet. En wat is de betekenis hiervan voor volgende generaties?

 

Bedankt voor de fijne samenwerking

Indisch Herinneringscentrum; Ardjuna Candotti, Yvonne van Genugten

Moluks Historisch Museum; Nanneke Wigard, Ron Habiboe

Leidelmeijer Historisch onderzoek en advies; Margaret Leidelmeijer

ontwerp van Ilona Laurijsse i.s.m. Maaike van Keimpena

gerealiseerd door Flink

 AV producties door Kees Veling van Captain Video.

 

Bedankt Wendy voor de goede en prettige samenwerking. Grote waardering voor je kennis over en organisatie rondom de productie en je praktische oplossingen, je financiële kennis (niet geheel onbelangrijk) en: ik kon in dit proces volledig op je bouwen. Je was onmisbaar!

projectteam  Margaret Leidelmeijer 

 

 

Artsen zonder Grenzen | bewegwijzering en identiteit hoofdkantoor Amsterdam

foto's : Isabel Nabuurs

Mijn favoriete ontwerpster Wendy Rommers had wat ondersteuning nodig bij haar opdracht voor Artsen zonder Grenzen. Zij ontwierp de bewegwijzering en ontwikkelde de identiteitselementen in het gerenoveerde hoofdkantoor van Artsen zonder Grenzen in Amsterdam. Ik nam een deel van de productiebegeleiding en projectcoördinatie op me. Samen met Yvette van MySign werd het kantoor mooi, stijlvol, bescheiden, herkenbaar gemaakt en kunnen alle medewerkers en bezoekers hun weg in het gebouw goed vinden. De identiteit van Artsen zonder Grenzen, de organisatiewaarden, het werk, de historie en het DNA kregen een plek in het gebouw. Zowel binnen als buiten.

 

Wendy & Wendy: we waren weer een topteam! Je betrokkenheid bij het proces en je overzicht en kalmte maken het telkens een feest om samen te werken. De productie en montage met Yvette van MySign verliep ook heel fijn en soepel hierdoor. En wat een mooi eindresultaat! Complimenten!

ruimtelijk en grafisch ontwerper Wendy Rommers

 

 

Verhalen van verzet | Tong Tong Fair 2018

Productie en realisatie van Verhalen van verzet

In opdracht van het Indisch Herinneringscentrum produceerde ik  een mooie stand op de Tong Tong Fair 2018 in Den Haag, met als doel het verzamelen van verhalen over het verzet in Nederland en Nederlands-Indië door mensen die uit verschillende windstreken van Nederlands-Indië kwamen. De stand is samenwerking van het Indisch Herinneringscentrum, Stichting Moluks Historisch Museum die nauw samenwerken in Museum Sophiahof.

ontwerp Sec. Ontwerpers

 

Wendy heeft de productie voor onze pop-up expositie/stand verzorgd. In een zeer korte tijd heeft ze gezorgd voor een heel mooi resultaat. Bovendien maken haar enthousiasme, kennis van zaken, oplossingsgerichtheid en prettige persoonlijkheid het ontzettend prettig om met haar te werken. In één woord... “kanjer".

opdrachtgever Ardjuna Candotti

 

 

Dorel Juvenile Live 2018

 

 

 

foto: Joost Duppen | De Fotograaf

 

Productie en regie Bring it on! show Quinny kinderwagens op Dorel Juvenile Live 2018! in Hotel Arena | in the city park

 

Wendy, je hebt het top geregeld met 24 modellen en 24 kinderwagens een rondje crossen door de kapel van Hotel Arena was wel even een challenge! Het ging boven verwachting goed! Nailed it!

 opdrachtgever Wendi Preiner - van Meijl